| |     latinica | english  
Насловна
ИЗБОРИ 2020. године

Грађани који су се благовремено пријавили за упис у бирачки списак за гласање у САД моћиће своје гласачко право да остваре у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу у суботу 20. јуна 2020. године од 7 до 20 часова. На гласање је неопходно понети важећу личну карту или пасош Републике Србије. 

11.05.2020 - Након Одлуке Народне скупштине о укидању ванредног стања (06. маја 2020), Републичка изборна комисија донела је Решeње о настављању спровођења изборних радњи у поступку спровођења избора за народне посланике, посланике Скупштине АП Војводине и одборнике скупштине општина и градова.

Захтеви држављана Р. Србије за гласање у иностранству примају се најкасније до 30. маја 2020. године у поноћ према локалном времену у Р. Србији (17:00 часова у Чикагу,  16:00 у Денверу, 15:00 у Лос Анђелесу). Као датум одржавања избора у Р. Србији одређен је 21. јун 2020. године (у САД због временске разлике биће дан раније тј. 20. јуна 2020).

Позивамо држављане Р. Србије са боравком на конзуларном подручју Генералном конзулата у Чикагу да се благовремено пријаве за упис у бирачки списак ради гласања.

Држављани Р. Србије који се већ налазе на Јединственом бирачком списку потребно је да нам најкасније до 30. маја 2020. године доставе Образац Захтева за гласање у иностранству.

Наши грађани који се још увек не налазе у Јединственом бирачком списку потребно је да претходно доставе Образац Захтева за упис у Јединствени бирачки списак.  

Потребно је да нам на е-мејл info@scgchicago.org уз Образац ваших захтева обавезно доставите копију важећег пасоша или личне карте Р. Србије и ваше контакт податке - eмајл и телефон. 

Обавештење за бираче са боравиштем у иностранству

Проверите да ли се налазите на Јединственом бирачком списку

Образац Захтева за упис у јединствени бирачки списак

Oбразац Захтева за гласање у иностранству


Верзија за штампу
Дијаспора
Конкурси за суфинансирање пројеката 2023. године
Издавање параметара за електронску идентификацију
Попис становништва у Србији 2022. године
Конкурси током 2022. године
Саопштење Министарства спољних послова о обавези плаћања пореза
Представници Србије први пут учествовали на традиционалној паради у Чикагу поводом Indigenous Day (Columbus Day)
Онлајн групна настава српског као завичајног језика
Вакцинација српских држављана из дијаспоре
Конкурси и конференције током 2021. године
Саопштење Министарства спољних послова
Конкурси и конференције током 2020. године
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Водич за повратнике
Војни меморијали