| |     latinica | english  
Насловна
АКТИВНОСТИ ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА

 

ПРОСЛАВА ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ЧИКАГУ

У просторијама Саборног храма у Чикагу одржана је прослава Дана Републике Српске и њене славе Св. Стефана. На позив Удружења Срба Републике Српске овом догађају присуствовао је и конзул-жеран Милан Варадинивић, који се у свом краћем обраћању захвалио на срдачном дочеку, подсетио на вредност мира и изразио наду да ће се сви народи у региону убудуће посветити развијању међусобне сарадње. Делове овог говора пренели су локална РТВ Авала и Српска ТВ.  

 

ЈУБИЛАРНИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА "ДУКАТИ И БИСЕРИ" ИЗ ЧИКАГА

На позив Кангрга Душанке, вође ансамбла „Дукати и Бисери“, конзул-жеран М. Варадиновић присуствовао је 14. децембра 2019. јубиларном концерту посвећеном десетогодишњици оснивања ове фолклорне групе. Концерт је одржан у свечаној сали средње школе „Тафт“ коју похађа доста деце наших држављана који живе у том крају. У програму су учествовали и ансамбл „Коло“ из Хамилтона (Онтарио, Канада), као и ансамбл „Свилен конац“ из Рокфорда (Илиноис).

Више чланови ансамбла „Дукати и Бисери“ активни су и као глумци у овдашњим позоришним трупама „Мира Сремчевић“ и „Атеље 312“. Овај ансамбл такође је учествовао у организацији краћег програма поводом прославе Националног дана Р. Србије у просторијама ГК у Чикагу 2019. године.

Концерт ансамбла „Дукати и Бисери“ одржан је уз подршку Канцеларије за дијаспору Р. Србије. 

Овим приликом конзул-жеран М. Варадиновић дао је краћу изјаву за локалну РТВ Авала.  

 

КОНЗУЛАРНИ ДАН У ЛАС ВЕГАСУ

Конзул-жеран Милан Варадиновић посетио је 12. децембра 2019. године СПЦ Св. Симеон Мироточиви у Лас Вегасу. Осим сусрета са свештеником Катанић Јованом и председником црквене општине Глоговац Бојаном, разговарао је и са више наших грађана у покушају да им помогне у решавању њихових конзуларних проблема. Овим поводом био је приређен и заједнички ручак у црквеној сали, коме је присуствовало око 100 наших грађана.

У парохији СПЦ Св. Симеон Мироточиви у току је изградња нове цркве, а активна је и фолклорна група која окупља 80-торо деце и наступа по разним парохијама у Западној Америци. При Цркви су организовани и часови веронауке и српског језика. 

 

СРПСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У ЧИКАГУ

У Чикагу је од 6. до 8. децембра одржан седми по реду Српски филмски фестивал под називом "Ка светлости, без међа". Фестивал је био посвећен сећању на 20-то годишњицу НАТО бомбардовања Србије. Организатор фестивала је Славица Петровић, која је такође и власник/уредник локалног листа на српском језику „Огледало“. Пред отварање фестивала публици је представљен и нови конзул-жеран М. Варадинвић. 

Фестивал је након приказивања кратког уводног филма „Ка светлости“ отворио Милош Биковић, продуцент и глумац првог приказаног филма „Балканска међа“. Гости фестивала били су и Петар Ристовски - режисер филма „Краљ Петар Први“, Миодраг Радоњић – глумац и копродуцент филмова „Јужни ветар“ и „Балканска међа“, Даница Ристовски – глумица и Теодора Ристовски – глумица, као и Милош Растовић, један од челних људи Српског националног савеза из Пенсилваније (SNF je најстарије удружење Срба у САД) и режисер филма „Теслин народ“.

Поводом Филмског фестивала у просторијама Генералног конзулата Р. Србије у суботу 7. децембра одржана је конференција за штампу, на којој су учествовали сви гости фестивала, а државни секретар МСП Р. Србије Немања Стевановић је информисао присутне о подстицајним мерама Владе Р. Србије за развој филмске индустрије.

Конференцију за штампу водила је новинар и књижевник Мила Филиповић, а пратили су је локални медији: „РТВ Авала“, „Српска ТВ“ и „Чикаго дешавања“.  Говорио је и Милош Растовић из Пенсилваније, аутор филма Теслин народ.  Репортажу РТВ Авале пренела је и РТС

 

УЧЕШЋЕ ЛЕКАРА ИЗ СРБИЈЕ НА НАЈВЕЋЕМ СВЕТСКОМ КОНГРЕСУ РАДИОЛОГА У ЧИКАГУ

У Чикагу је од 1. до 6. децембра одржана 106. Конференција светских радиолога. Ово је највећи светски годишњи скуп стручњака из ове области, који је ове године окупио око 50.000 лекара и око 700 излагача из целог света.

Из Србије је овим поводом дошло 15 лекара, произвођача и трговаца медицинском опремом, међу којима су били  представници Визариса, као и здравствених установа Белмедик, Зваздара, ВМА, Медицинског факултета у Новом Саду и Института за медицину, статистику и информатику.

Овим поводом Српско-америчко удружење лекара и стоматолога (SAMDS – Serbian American Medical and Dental Society) у сарадњи са нашим Генералним конзулатом организовали су 02. децембра 2019. у просторијама Генералног конзулата коктел за учеснике конгреса из Србије, њихове пословне партнере и српско-америчке лекаре. 

Вест о овом догађају пренела је РТС, као и прес служба МСП Р. Србије

 

КОНЦЕРТИ ПИЈАНИСТКИЊЕ ЈАСНЕ ПОПОВИЋ  - „Serbia around the piano”

У оквиру пројекта „Serbia Around the Piano World", позната српска пијанисткиња Јасна Поповић одржала је 12. новембра у Чикагу и 14. новембра 2019. године на Хавајима своје солистичке концерте. 

У Чикагу су изведена дела аутора из Србије, Андоре, Бразила, Италије, Израела, С. Македоније и Шпаније. Концерту је присуствовала и проф. Наташа Богојевић, која је аутор композиције „Коло“.

На Хавајима су изведена дела хавајских (Магнусон), српских (Тајчевић, Мокрањац, Богојевић, Деспић и Крстајић) и других светских аутора (Круксент, Барчело, Пружански и Порто). Био је то први соло концерт српског уметника на Хавајима. 

Концерту у Чикагу присуствовао је конзул-жеран М. Варадиновић, а концерту на Хавајима некадашњи економски саветник при Генералном конзулату Р. Србије у Чикагу Миломир Огњановић.  

Пијанисткиња се захвалила на финансијској помоћи Министарству спољних послова Р. Србије – Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. 

 

СЛАВА УДРУЖЕЊА СРПСКО АМЕРИЧКИХ ЛЕКАРА И СТОМАТОЛОГА 

Удружење српско америчких лекара и стоматолога (Serbian-American Medical and Dental Society) прославило је 10. новембра 2019. године своју славу Св. Козма и Дамјан, о је РТВ Авала из Чикага направила репортажу.  
 

СРПСКИ ШТАНД НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „PASSPORT TO THE WORLD“  

У организацији Ротари 1 клуба, у великој свечаној сали чувеног Union League Club организована је манифестација "Passport to the World", на којој је учествовало укупно 46 различитих ентитета и то: 18 генералних конзулата, 11 трговинских представништава,  3 владине институције, као и 4 НВО/клуба. Ротари клуб је за ову прилику обезбедио и богато послужење, a Генерални конзулат Србије добио је штанд на највидљивијем месту, одмах одмах поред главне бине са које се присутнима обратио председник клуба. 

Током манифестације конзул-жеран Милан Варадиновић и вице-конзул Милинко Шпица остварили су велики број контаката са заинтересованим посетиоцима нашег штанда, прошили круг пословних контаката Генералног конзулата и искористили прилику за промоцију туристичких потенцијала Републике Србије.

 

ГАЛА ВЕЧЕ КОНЗУЛАРНОГ КОРА У ЧИКАГУ

Уз подршку канцеларије градоначелника Чикага 01. новембра 2010. године одржано је Конзуларно гала вече коме су присуствовали представници 87 генералних конзулата акредитованих у Чикагу, представници институција, привреде и друге угледне званице.

Након протоколарног руковања, сликања са градоначелником и представљања свих присутних шефова конзулата окупљенима се обратила градоначелник Лори Лајтфут, која је нагласила позитивну улогу имиграната у изградњи мултикултурног Чикага. Овом приликом декан конзуларног кора, госпођа Patricia Maza-Pittsford уручила је награду „глобални грађанин“ представнику спонзора, као и бившем председнику сестринских градова – посебне канцеларије при градској скупштини. 

Овај догађај, који је започео скромном иницијативом малог броја генералних конзулата - међу којима је био и Генерални конзулат Р. Србије, убрзо је од стране канцеларије градоначелника препознат као прилика за промоцију Чикага као отвореног града.

ГК Р. Србије представљао је конзул-жеран Милан Варадиновић, кога је бивши генерални конзул Деско Никитовић, један од оснивача и почасни гост овог догађаја, веома срдачно и љубазно представио својим пријатељима и сарадницима. 
 

СЛАВА ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МАНАСТИРУ НОВА ГРАЧАНИЦА

Манастир Нова грачаница прославио је 14. октобра 2019. године своју славу Покрова Пресвете Богородице. Прослави је присуствовао конзул-жеран Милан Варадиновић и том приликом се први пут представио владики средње-западноамеричком Лонгину и старешини манастира игуману Балтић Серафиму. 

Овом приликом РТВ Авала направила је краћу репортажу

 

БЕОГРАДСКИ МАРАТОНА И ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕОГРАДА НА ЧИКАШКОМ МАРАТОНУ 

У Чикагу је 13. октобра 2019. године одржан традиционални маратон у коме је учествовало око 46.000 тркача из око 140 земаља, од чега је око трећина из иностранства. Маратон је помогло преко 12.000 добровољаца, а пратило га је преко 1,7 милиона људи. Економски ефекти Чикашког маратона процењују се на скоро 400 милиона УСД, од чега 20 милиона за хуманитарне намене. 

Републику Србију су на овогодишњем Чикашком маратону представљали директор београдског маратона Дејан Николић и представник ТОБ Срђан Ћопић, који су 11. октобра отворили српски штанд на пратећем сајму спорта и здравог живота. Осим тога, имали су и низ састанака и представљања Београда, а посебно издвајамо медијску „презентацију сестринских градова“ међу којима је и Београд. 

Репотражу РТВ Авале о овом догађају пренела је РТС

 

ПРОСЛАВА ГОДИШЊИЦЕ РТВ АВАЛЕ

На позив нашег угледног новинара Александра Жигића конзул-жеран Милан Варадиновић присуствовао је 05. октобра 2019. године прослави годишњице рада и славе РТВ Авале из Чикага, о чему је сачињена и репортажа.  

 

СЛАВА УДРУЖЕЊА СРПСКИХ АДВОКАТА СВЕТИ ЈОАНИКИЈЕ (Serbian Bar Association)

Удружење Српских Адвоката прославило је 16. септембра 2019. године, уз благослов владике Лонгина и у присуству владике Иринеја, своју славу Св. Јоаникија. Коктелу који је овом приликом организован у хотелу Шератон у Чикагу осим неколико десетина адвоката српског порекла присуствовали су и судија Тед По, окружни судија Лаура Ајала Гонзалес, владика Иринеј и конзул-жеран М. Варадиновић. 

Након освећивања славског колача владика Иринеј подсетио је на рану законодавну активност српске државе под окриљем СПЦ, почев од Номоканона Св. Саве почетком 14. века, након чега је епископ Јоаникије Други (касније патријарх) средином 14. века учествовао у писању законика српског краља Стефана Душана.

Конгресмен Тед По у свом надахнутом говору подсетио је на традиционално савезништво Србије и САД које датира још од првог светског рата. Посебно се осврнуо на највећу икада акцију спасавања америчких ваздухопловаца оборених изнад територије Србије током другог светског рата (Прањани). Овом приликом присутнима се обратио и нови жеран ГК у Чикагу, који је бившим колегама говорио о важности струке за заштиту законитости и права појединаца,  а у контексту пружања конзуларних услуга.

 

ПРОСЛАВА УЛАСКА ВЛАДЕ ДИВЦА МЕЂУ ЛЕГЕНДЕ НБА (HALL OF FAME)

У организацији хуманитарног фонда Ане и Владе Дивац у ресторану Dawson у Чикагу 9. септембра 2019. године одржана је донаторска вечера на којој је обележен улазак В. Дивца међу легенде НБА (NBA Hall of Fame). На вечеру су били позвани највећи донатори, угледни привредници и представници најугледнијих породица српског порекла, као и више свештеника СПЦ. 

Након презентације фасцинантног животног и спортског пута нашег првог и најпознатијег НБА играча В. Дивца, кратак говор одржали су Ана и Владе Дивац, као и највећи донатори њиховог фонда. Представљен је најновији пројекат сакупљања помоћи за обнову Техничке школе у Владичином Хану, у којој се у лошим условима школује 840 ђака, од којих су неки већ другу годину за редом освојили награду на такмичењу у роботици.

Генерални Конзулат Р. Србије у Чикагу представљали су конзул-жеран Милан Варадиновић и вице-конзул Милинко Шпица, као лични гости владике њујоршког Иринеја.

Репортажу РТВ Авала о овом догађају пренела је РТС

 

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ ЧИКАГУ

У Чикагу је од 28. до 31. августа 2019. године боравила делегација Врњачке бање, у којој су између осталих били и председник општине Дејан Ђуровић, директор хотела "Меркур" Дејан Станојевић, директор хотела "Фонтана" Ђорђе Макуљевић, као и представници Туристичке организације Врњачке Бање. Делегација је имала више пословних састанака и прилику да током Српског фестивала великом броју наших грађана представи своје туристичке и бањске капацитете.    

Овом приликом одржан је пословни састанак и презентација у просторијама Генералног конзулата Р. Србије у Чикагу, а репортажу РТВ Авала из Чикага пренела је и РТС

 

ПРОСЛАВА 800 ГОДИНА АУТОКЕФАЛНОСТИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ

На позив Западноамеричке Епархије СПЦ, на чијем челу се налази владика Максим, представници Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу посетили су 01. септембра 2019. СПЦ Св. Сава у Сан Габриелу (Лос Анђелес), где су присуствовали величанственој прослави 800 година аутокефалности СПЦ. Прослави је присуствовао велики број архиепископа и владика СПЦ, као и гости из Грчке, Руске и Румунске православне цркве.

Литургију је служио архиеписком Елпидофор из Васељенске патријаршије, заједно са митрополитом Јосифом из Антиохијске патријаршије и митрополитом Савом из Грчке америчке архиепископије, као и архијерејима СПЦ и то: новограчаничко-средњезападноамеричким Лонгином, канадским Митрофаном, диселдорфско-немачким Григоријем, рашко-призренским Теодосијем, западноамеричким Максимом, источноамеричким Иринејем, бихаћко-петровачким Сергијем, буеносаиреско-јужноцентралноамеричким Кирилом, захумско-херцеговачким Димитријем, епископом стобиским Давидом из Охридске Архиепископије и игуманом Манастира Хиландара архимандритом Методијем. Литургији је присуствовао и Архиепископ Петар из Руске православне заграничне цркве. Патријарх СПЦ Иринеј био је због здравственог стања спречен да допутује. Специјални гости и појци током литургије били су ученици Призренске Богословије.

Архиепископ Елпидофор овом приликом саопштио је одлуку васељенског патријарха Вартоломеја да 800 година аутокефалности СПЦ обележи и прославом у Никеји, на коју ће бити позван  патријарх српски Иринеј, као и сви архијереји СПЦ. У свом говору пренео је поздраве васељенског патријарха Вартоломеја, нагласио братске везе српског и грчког православног народа, те изразио задовољство што се прослава аутокефалности одржава у храму који носи име првог српског архиепископа монаха Св. Саве, хиротонисаног 1219. године у Саборном храму у Никеји од стране Васељенског патријарха. Архиепископ се осврнуо и на јаке историјске и дипломатске везе два народа, кроз ратове али и у миру, нарочито на подршку 90-тих година и актуелну око непризнавања једностраног проглашења незавосности Косова.

Током свечаног ручка који је уследио одликован је домаћин прослове, протојереј Предраг Бојовић, за рад на осликавању храма Св. Саве у ЛА. Храм су осликавали исти мајстори који су осликавали храм Св. Саве у Београду, истим стилом и истим мотивима међу којима се посебно издваја фреска новомученика. Одликован је и власник калифорнијске винарије, који је српског порекла и који је произвео посебно вино названо “Autocephaly 1219-2019”, које се служило током прославе.

Ово је била прилика да нашим грађанима и врху СПЦ представи нови жеран Генералног конзулата Р. Србије у Чикагу, Милан Варадиновић, који је само недељу дана раније преузео дужност од свог уваженог претходника Дејана Радуловића.


Верзија за штампу
Вести
AKТУЕЛНО
АКТИВНОСТИ ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА
ОПРОШТАЈНИ ПРИЈЕМ КОНЗУЛА РАДУЛОВИЋА
ОСАМ ВЕКОВА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДИЈАСПОРЕ
ПОСЕТА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА И ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ ЧИКАГУ
“БАЛКАНСКИ ШПИЈУН” ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА У ЧИКАГУ
ПОСЕТА AМЕРИЧКОМ ЈЕВРЕЈСКОМ КОМИТЕТУ У ЧИКАГУ
АТЛЕТСКИ ПОДУХВАТ МАРАТОНЦА ГОРАНА НИКОЛИЋА У ЧИКАГУ
СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДИЈАСПОРЕ
ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У ДАЛАСУ
ФОЛКЛОРНИ ФЕСТИВАЛ “ИЗА СЕДАМ ГОРА”
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ
ПРОМЕНА РАДНОГ ВРЕМЕНА У РАДУ СА СТРАНКАМА
КОНЗУЛАРНИ ДАН У ДАЛАСУ, ТЕКСАС
ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ДИЈАСПОРУ
СРПСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ 2018. У ЧИКАГУ
ПРЕЗЕНТАЦИЈА РТС ПЛАНЕТЕ
ИЗЛОЖБА “АЛБУМ СЕЋАЊА НА НАШЕ ПРЕТКЕ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА”
КОНЗУЛАРНИ ДАН НА СРПСКОМ ФЕСТИВАЛУ У ФЕНИКСУ, АРИЗОНА
ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У AUSTIN-у, ТЕКСАС
ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ПОВОДОМ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА 10. НОВЕМБРА
КОНЗУЛАРНИ ДАН У ФЕНИКСУ, АРИЗОНА
КОНЗУЛАРНИ ДАН НА ФЕСТИВАЛУ У САН МАРКОСУ
TРЕНИНГ НОВАКА ЂОКОВИЋА СА ДЕЦОМ ИЗ ЧИКАГА
ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА У ЧИКАГУ
КОНЗУЛАРНИ ДАНИ ТОКОМ “СРБИЈАДЕ 2018” У КЛИВЛЕНДУ
ДАН КАДА СЕ ЗАСТАВА СРБИЈЕ ВИЈОРИЛА ИЗНАД БЕЛЕ КУЋЕ
КОНЗУЛАРНИ ДАН У ЈУЖНОЈ КАЛИФОРНИЈИ
БЕЈЗБОЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ У ИНДИЈАНИ
ДАНИ СВЕТОГ МАРДАРИЈА У ЛИБЕРТИВИЛУ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 100-ГОДИШЊИЦЕ САВЕЗНИШТВА СРБИЈЕ И САД У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ
КОНЦЕРТИ “КОСОВСКИХ БОЖУРА” НА СРЕДЊЕМ ЗАПАДУ
“ДАНИ ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА” У ЧИКАГУ
ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ
ПРИЈЕМ У ДРЖАВЉАНСТВО ПО ОСНОВУ ПРЕБИВАЛИШТА У СРБИЈИ
“ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ” ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ СERVANTES У ЧИКАГУ
ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ “ДРУГИ СУСРЕТ” ПРИКАЗАН У ГЕНЕРАЛНОМ КОНЗУЛАТУ
ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ
ОТВОРЕН ПОЧАСНИ КОНЗУЛАТ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ
КОНЗУЛАРНИ ДАН У ЛОС АНЂЕЛЕСУ
СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДИЈАСПОРЕ
ПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ
ЗАХВАЛНИЦЕ ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
АМЕРИЧКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА “КОСОВО – МОМЕНАТ У ЦИВИЛИЗАЦИЈИ”
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ
СВЕТОСАВСКЕ ПРОСЛАВЕ У МИЛВОКИЈУ И ЧИКАГУ
ПРИЈЕМ ЗА ДИЈАСПОРУ У КОНЗУЛАТУ
ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА У ЧИКАГУ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА
ПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ НА САЈМУ НЕКРЕТНИНА У ЧИКАГУ
БЕОГРАДСКИ МАРАТОН ГОСТ МАРАТОНА У ЧИКАГУ
ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА ПОВОДОМ ЗЛОЧИНА У ЛАС ВЕГАСУ
МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА У ЧИКАГУ
ЗАХВАЛНИЦА “ПРЕЛА” ГЕНЕРАЛНОМ КОНЗУЛАТУ
ШТАНД КОНЗУЛАТА НА “СРБИЈАДИ 2017”
БИСТА МУЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА У КЛИВЛЕНДУ
БЕОГРАД – ДЕО “UNIFEST ON THE RIVER”
ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ ЗА БОЛНИЦЕ У СРБИЈИ
ДАН СЕЋАЊА НА ПРОГНАНЕ И СТРАДАЛЕ СРБЕ
ПРОСЛАВА СВЕТОГ МАРДАРИЈА
НОВИ ПАСОШ БЕЗ ПОДНОШЕЊА ИЗВОДА И УВЕРЕЊА
ВЕЧЕ КАРИКАТУРЕ И АНИМИРАНОГ ФИЛМА
“КУМОВИ” ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА У CERVANTES-у
ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У САН ФРАНЦИСКУ
ГЛАСАЊЕ У ЧИКАГУ И САН ФРАНЦИСКУ
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА НИКОЛОМ МОРАВЧЕВИЋЕМ
ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
СВЕТСАВСКЕ ПРОСЛАВЕ У ЧИКАГУ И МИЛВОКИЈУ
КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ КУЛТУРЕ
ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ДИЈАСПОРУ
ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА У ЧИКАГУ
ВЕЧЕ СА УМЕТНИКОМ САВОМ РАКОЧЕВИЋЕМ
ПОСЕТА СРПСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У ST. LOUIS
ПОСЛОВНИ ФОРУМ У КОНЗУЛАТУ
АМБАСАДОР МАТКОВИЋ НА УНИВЕРЗИТEТУ ЧИКАГА
15 ГОДИНА AКАДЕМИЈЕ “СВЕТИ САВА” У ЧИКАГУ
ПОРУКА МИРА УЗ СРПСКИ ФОЛКЛОР
ВИОЛИНИСТА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ СА LAKE FOREST SYMPHONY
ВОЈНА САРАДЊА СРБИЈЕ И ОХАЈО
ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИКА БАЈДЕНА СРБИЈИ
ОГЛЕДАЛО: МАЊЕ ДОКУМЕНАТА НА ШАЛТЕРИМА
ПОНОВО УСПОСТАВЉЕН ЛЕТ ИЗМЕЂУ БЕОГРАДА И ЊУЈОРКА
БИСТА МИЛЕВЕ МАРИЋ У КЛИВЛЕНДУ
ЗАХВАЛНИЦА СРПСКОЈ ШКОЛИ У МИЛВОКИЈУ
ГЛАСАЊЕ У ЧИКАГУ
ГЛАСАЊЕ У ЧИКАГУ 23. АПРИЛА
ФИЛМ “БРАНИО САМ МЛАДУ БОСНУ” У ЧИКАГУ И ДАЛАСУ
ПРОСЛАВА ЗБРАТИМЉЕНИХ ОДНОСА БЕОГРАДА И ЧИКАГА
ЈАВНИ ОГЛАС ПОВОДОМ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ, 24. АПРИЛА 2016.
ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И САД
РАДИОНИЦА ЗА ЧИКАШКИ LADIES CLUB
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ВИДОМ ОГЊЕНОВИЋ
ПОСЕТА GLOBAL JEWISH ADVOCACY У ЧИКАГУ
КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ КУЛТУРЕ
КЊИГА ЖАЛОСТИ
ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ
ПОСЕТА УЧЕНИКА ШКОЛЕ “СВЕТИ САВА”
27. ЈАНУАР У ЧИКАГУ – ДАН АКАДЕМИЈЕ “СВЕТИ САВА”
ВЛАДИМИР КУЛЕНОВИЋ – ЧИКАЖАНИН ЗА 2015 ГОДИНУ
ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ДИЈАСПОРУ
ЧИКАГО: СРПСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ 2015
КЊИГА О СРБИЈИ У ВЕЛИКОМ РАТУ У ЧИКАШКИМ БИБЛИОТЕКАМА
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДИЈАСПОРЕ
ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА У ЧИКАГУ
БИЗНИС ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА СТУДЕНТЕ УНИВЕРЗИТЕТА ИЛИНОИС
ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ LIFELINE-CHICAGO
ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ
ДВАДЕСЕТ ГОДИНА СРПСКОГ РАДИЈА ЧИКАГО
ФИЛМ О ТЕСЛИ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ
КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЈА ДИЈАСПОРЕ У БЕОГРАДУ
ПОРУКА МИРА ИЗ ЧИКАГА
ПОСЕТА СРПСКОГ ПРЕМИЈЕРА САД
ПОСЕТА ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА САД
СРПСКИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ У ЧИКАГУ
СРПСКИ ТЕНИСЕР ТРОИЦКИ ИГРА У ЧИКАГУ
СПЕЦИЈАЛНА ОЛИМПИЈАДА У ЛОС АНЂЕЛЕСУ
СРПСКИ ФОЛКЛОР У HARRIS THEATER
ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ У САД
УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ГРЧКОЈ ШКОЛИ
АМЕРИЧКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА “БИЋЕМО ПРВАЦИ СВЕТА”
ПОСЕТА АМБАСАДОРА МАТКОВИЋА ЧИКАГУ
ИСПУЊЕНИ СВИ ТЕХНИЧКИ УСЛОВИ ЗА ДИРЕКТНЕ ЛЕТОВЕ ДО САД
ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ У КАЛИФОРНИЈИ И ЧИКАГУ
ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА “БИЋЕМО ПРВАЦИ СВЕТА” У ЧИКАГУ
ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЕМАНУЕЛУ
УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ИНОСТРАНСТВУ
УСКОРО ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ДО САД
ПЛАВИ ПАСОШИ НЕ ВАЖЕ
ГОДИШЊИЦА СРПСКОГ ПОЗОРИШТА У ЧИКАГУ
СРПСКА ЗАСТАВА ИСПРЕД CITY HALL
ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА “ПРИЧЕ ИЗ ЊУЈОРШКОГ ТАКСИЈА” У ЧИКАГУ
ПОСЕТА УЧЕНИКА WAYLAND ACADEMY
ГОДИШЊИЦА БРАТИМЉЕЊА ЧИКАГА И БЕОГРAДА
ЛОС АНЂЕЛЕС: КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ВЕЛИКОГ РАТА
ТЕНИСКИ МЕЧ У ЧИКАГУ
ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА У ЧИКАГУ
КОНЗУЛАРНИ ДАНИ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ
ТЕНИСКИ ЕГЗИБИЦИОНИ МЕЧ
ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА У ЧИКАГУ
СРПСКИ АУТОМОБИЛИСТА У ЧИКАГУ
УНИВЕРЗИТЕТ ИНДИЈАНЕ: ОКРУГЛИ СТО О ВЕЛИКОМ РАТУ
СОФА: УЧЕШЋЕ СРПСКЕ УМЕТНИЦЕ
УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ СА ВАЖЕЋОМ АМЕРИЧКОМ ВИЗОМ
ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА РОЂЕЊА МИХАЈЛА ПУПИНА
ДЕЛЕГАЦИЈА ЛЕСКОВЦА У ЧИКАГУ
КОНЦЕРТИ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ У ЧИКАГУ И КЛИВЛЕНДУ
МИНИСТАР ТАСОВАЦ У СРПСКОМ МУЗЕЈУ У ЧИКАГУ
ГОДИШЊИЦА СМРТИ МОКРАЊЦА
КОНЦЕРТИ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ У САД
УЏБЕНИЦИ ЗА СРПСКЕ ШКОЛЕ У МИЛВОКИЈУ И ЧИКАГУ
МАЕСТРО КУЛЕНОВИЋ НА ЧЕЛУ LAKE FOREST SYMPHONY
ВЕЧЕ СА ВИДОМ ОГЊЕНОВИЋ
БЕОГРАД У “STATE MAGAZINE”
СРБИЈА ДОБИЛА ДОЗВОЛУ ЗА ДИРЕКТНЕ ЛЕТОВЕ СА САД
У СЛАВУ РАТНИКА
ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ
ПРИНЦ И ПРИНЦЕЗА КАРАЂОРЂЕВИЋ У ЧИКАГУ
ОДБОЈКА: СРБИЈА – САД У ЧИКАГУ 13. и 14. ЈУНА
СТОГОДИШЊИЦА ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА
ДОНАЦИЈЕ КОМПАНИЈЕ “PMI CARTONING”
КОНЦЕРТ СТЕФАНА МИЛЕНКОВИЋА У ЧИКАГУ
ВАТЕРПОЛО: СРБИЈА – САД У САН ФРАНЦИСКУ ОД 4. ДО 8.ЈУНА
ОДЛАЗАК ПРОФЕСОРА РАДУЛОВАЧКОГ
ПОМОЋ ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА У СРБИЈИ
САОПШТЕЊЕ O ХУМАНИТАРНОЈ ПОМОЋИ
ПИСМО ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЧИКАГА
СУСРЕТ ЗА ЗАМЕНИКОМ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЧИКАГА
Изложба римских царева у Сан Франциску и Лос Анђелесу
ФУДБАЛ: СРБИЈА – ПАНАМА У ЧИКАГУ 31.МАЈА
ПРОФЕСОРИ ИЗ СРБИЈЕ У ЧИКАГУ
КОНЦЕРТ ЗА КОЛАРАЦ У ЧИКАГУ
СРБИЈА – ПАНАМА У ЧИКАГУ 31.МАЈА
РЕТРОСПЕКТИВА СРПСКОГ ФИЛМА
КОНЦЕРТ ЗА КОЛАРАЦ
Металац на сајму у Чикагу
ГЛАСАЊЕ У ЧИКАГУ
ПОВОДОМ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
ПАРЛАМЕНTАРНИ ИЗБОРИ У Р.СРБИЈИ 2014. - ЈАВНИ ОГЛАС
Архива вести