Printer Friendly Version ВИОЛИНИСТА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ СА LAKE FOREST SYMPHONY @ 15 September 2016 08:42 PM

Најпознатији српски виолиниста Стефан Миленковић је био специјални гост на концертима Lake Forest симфонијског оркестра одржаним 10. и 11. септембра 2016. године. Под диригентском палицом америчко-српског диригента Владимира Куленовића извођене су композиције Бетовена. На почетку концерата изведена је “Adagio for Strings” Самуела Барбера  у знак сећања на жртве терористичких напада 11. септембра.
Оба концерта су одржана пред пуном салом превасходно америчке али и публике из српске заједнице која је овацијама поздравила извођаче, музичког директора Владимира Куленовића и специјалног госта Стефана Миленковића.
На позив Генералног конзулата и захваљујући сарадњи са Lake Forest Symphony, концерту су присуствовали чланови конзуларног кора у Чикагу које су на почетку концерта поздравили музички директор Владимир Куленовић и извршни директор Сусан Лапе.
Конзул жеран Дејан Радуловић се сусрео са  извођачима и представницима Lake Forest Symphony и том приликом им пожелео успешну 59-ту музичку сезону.
Након концерта одржан је коктел уз подршку и Генералног конзулата.