| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Rad sa strankama: 10:00 - 16:00 časova *

* osim u vreme praznika

Adresa
201 East Ohio Street, Suite 200
CHICAGO, IL 60611
USA

Telefon:  + 1 (312) 670-6707

Pasoši - lokal 101

Vize, overe i matičarski poslovi - lokal 108

Državljanstvo i drugo - lokal 105

Lokacija/Mapa                        
Fax:         + 1 (312) 670-6787 Konzularna nadležnost
E-mail: info@scgchicago.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.chicago.mfa.gov.rs Advokati

 

 

 

 


 
 
 
MEĐUNARODNI DAN MIRA U ČIKAGU

Po tridesetdeveti put u Čikagu je održana manifestacija Dan mira ustanovljena 1978. godine. Sa trga Daley Plaza upućena je poruka mira. U manifestaciji su učestvovali predstavnici grada, države Ilinois, konzularni kor, predstavnici etničkih zajednica, kulturnih i obrazovnih institucija i drugi.

Prilikom ceremonije World Peace Flag nošene su zastave svih zemalja sveta – članica Ujedinjenih nacija. Za svaku pojedničanu zemlju upućena je molitva za mir. Zastavu Republike Srbije je nosila Zora Goljić, učenica osmog razreda Akademije “Sveti Sava” u Čikagu

U ime Generalnog konzulata Republike Srbije u manifestaciji je učestvovao konzul žeran Dejan Radulović.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.  


ZAHVALNICA “PRELA” GENERALNOM KONZULATU

Udruženje krajiških Srba “Prelo” je obeležilo petnaestogodišicu od osnivanja prigodnom proslavom održanom u Čikagu. 

U ime “Krajiškog prela” prisutnima se obratio predsednik Duško Čučković koji je podsetio na aktivnosti Udruženja u prethodnih petnaest godina. Tom prilikom uručene su zahvalnice pojednicima i organizacijama koje su podržavale rad Udruženja. Zahvalnica je uručena i Generalnom konzulatu na kojoj se zahvalio vice konzul Milinko Špica.

Udruženje postoji od 2002.g. i okuplja lica proterana tokom rata 90-tih sa područja Republike Hrvatske. Aktivnosti udruženja su usmerane na očuvanje i negovanje vere, jezika, kulture i običaja srpskog naroda. 


ŠTAND KONZULATA NA “SRBIJADI 2017”

Generalni konzulat je imao štand na manifestaciji “Srbijada 2017” koja je održana od 1. do 3.septembra 2017. u Čikagu.

Posetioci “Srbijade” su imali prilike da na štandu razgovaraju sa predstavnicima Generanog knzulata i dobiju odgovore na pitanja iz konzularne nadležnosti. Najčešća pitanja su se odnosila na pružanje konzularnih usluga – izdavanje pasoša, prijem u državljanstvo, prijava rođenja deteta, prijava braka, carinske povlastice i drugo.

Takođe, na štandu su posetioci imali prilike do dobiju turistički promotivni materijal, brošure o investiranju u Srbiju i drugo. Takođe, svi zainteresovani su mogli da se upišu za e-mail listu GK.

“Srbijada” je tradicinalna manifestacija koja se održava od 1993.godine i koja okuplja srpsku zajednicu sa celog severnoameričkog kontinenta. Reč je o turniru srpskih fudbalskih klubova sa teritorije SAD i Kanade. Na ovogodišoj “Srbijadi” je učestvovalo je preko 50 srpskih fudbalskih klubova. Domaćin “Srbijade 2017” je bio fudbalski klub “Ujedinjeni Srbi” iz Čikaga. Manifestacija je održana na imanju humanitarne organizacije Srpske bratske pomoći u predgrađu Čikaga. Manifestaciju je posetilo preko deset hiljada gostiju.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.  


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova