| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Rad sa strankama: 10:00 - 16:00 časova *

* osim u vreme praznika

Adresa
201 East Ohio Street, Suite 200
CHICAGO, IL 60611
USA

Telefon:  + 1 (312) 670-6707

Pasoši - lokal 101

Vize, overe i matičarski poslovi - lokal 108

Državljanstvo i drugo - lokal 105

Lokacija/Mapa                        
Fax:         + 1 (312) 670-6787 Konzularna nadležnost
E-mail: info@scgchicago.org Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.chicago.mfa.gov.rs Advokati

 

 

 

 


 
 
 
SUFINANSIRANjE PROJEKATA DIJASPORE

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za dijasporu je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata koja doprinose jačanju veza između matice i dijaspore.

Konkursom je predviđeno sufinansiranje projekata koji imaju za cilj učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta, kao i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore.

Konkurs je otvoren do 30. marta 2018.godine. Više o konkursu i detalji u vezi sa podnošenjem predloga projekata se mogu naći ovde.


PREZENTACIJA SRBIJE NA POSLOVNOM FORUMU

Ekonomske mogućnosti i poslovanje u Republici Srbiji su predstavljeni na poslovnom forumu “Doing Business in Eastern Europe”. Forum je organizovao College of Business na kampusu Governors State University u predrgađu Čikaga.

Na forumu su predstavljene tri zemlje – Poljska, Bugarska i Srbija. Učestvovali su predstavnici Univerziteta organizatora, Northeastern univerziteta iz Bostona, predstavnici Ministarstva trgovine SAD, Agencije za mala preduzeća SAD, Udruženja za međunarodnu trgovinu za oblast metropole Čikaga i drugi.   

Konzul žeran Dejan Radulović je održao prezentaciju o prednostima poslovanja i investiranja u Srbiji. Upoznao je prisutne sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Srbiji, preduzetim makroekonomskim merama, stvorenom poslovnom okruženju koji Srbiju svrstava u jednu od atraktivnijih lokacija za investiranje. Ukazao je na sve prednosti poslovanja u Srbiji a posebno na podsticaje finansijske podrške investitorima. Nakon prezentacije, prikazan je petominutni film Razvojne agencije Srbije “Zašto investirati u Srbiju”.

Nakon prezentacija sve tri zemlje, prisutni poslovni ljudi iz privatnog i bankarskog sektora su imali priliku da postavljaju pitanja.

Galeriju fotografija pogledajte ovde.


ZAHVALNICE PREDSTAVNICIMA SRPSKE ZAJEDNICE

Direktorka Trezora Cook okruga Maria Pappas je priredila prijem za predstavnike srpskih organizacija, medija i ugledne pojedince iz srpske zajednice u Čikagu.

Tom prilikom direktorka Pappas je upoznala prisutne sa nadležnostima Trezora Cook okruga i preduzetim merama u modernizaciji rada, odnosno elektronskom pružanju usluga. Posebno je istakla napore koje su učinili kako bi informacije i praktična uputstva iz nadležnosti Trezora bile dostupne i na srpskom jeziku. Istovremeno, direktorka Pappas se zahvalila na doprinosu srpske zajednice razvoju grada Čikaga i tom povodom uručila sedamnaest zahvalnica srpskim organizacijima, medijima i pojedincima koji su svojim aktivnostima doprineli napretku srpsko-američke zajednice u Čikagu.

Prijemu je prisustvovao konzul žeran Dejan Radulović kome je direktorka Pappas uručila čestitku povodom Dana državnosti Republike Srbije.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova