| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

  Радно време:
  Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00
  Радно време са странкама: 10:00 - 16:00 *                          

  * осим празницима  Празници

    Aдреса
    201 East Ohio Street, Suite 200
    CHICAGO, IL 60611
    USA

Телефон: + 1 (312) 670-6707

Пасоши локал - 101

Визе, овере и матичарски послови-локал 108

Држављанство и друго - локал 105

Directions/Map                  
Fax:     + 1 (312) 670-6787 Jurisdiction                                        
E-mail: info@scgchicago.org Honorary Consulates
web: http://www.chicago.mfa.gov.rs Адвокати

 

 

          

 

 


 
 
 
СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДИЈАСПОРЕ

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за дијаспору је расписало конкурс за суфинансирање пројеката која доприносе јачању веза између матице и дијаспоре.

Конкурсом је предвиђено суфинансирање пројеката који имају за циљ учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета, као и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Конкурс је отворен до 30. марта 2018.године. Више о конкурсу и детаљи у вези са подношењем предлога пројеката се могу наћи овде.


ПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ

Економске могућности и пословање у Републици Србији су представљени на пословном форуму “Doing Business in Eastern Europe”. Форум је организовао College of Business на кампусу Governors State University у предргађу Чикага

На форуму су представљене три земље – Пољска, Бугарска и Србија. Учествовали су предстaвници Универзитета организатора, Northeastern универзитета из Бостона, представници Министарства трговине САД, Агенције за мала предузећа САД, Удружења за међународну трговину за област метрополе Чикага и други.   

Конзул жеран Дејан Радуловић је одржао презентацију о предностима пословања и инвестирања у Србији. Упознао је присутне са актуелном економском ситуацијом у Србији, предузетим макроекономским мерама, створеном пословном окружењу који Србију сврстава у једну од атрактивнијих локација за инвестирање. Указао је на све предности пословања у Србији а посебно на подстицаје финансијске подршке инвеститорима. Након презентације, приказан је петоминутни филм Развојне агенције Србије “Зашто инвестирати у Србију”.

Након презентација све три земље, присутни пословни људи из приватног и банкарског сектора су имали прилику да постављају питања.

Галерију фотографија погледајте овде.


ЗАХВАЛНИЦЕ ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Директорка Трезора Cook округа Maria Pappas је приредила пријем за представнике српских организација, медија и угледне појединце из српске заједнице у Чикагу. 

Том приликом директорка Pappas је упознала присутне са надлежностима Трезора Cook округа и предузетим мерама у модернизацији рада, односно електронском пружању услуга. Посебно је истакла напоре које су учинили како би информације и практична упутства из надлежности Трезора биле доступне и на српском језику. Истовремено, директорка Pappas се захвалила на доприносу српске заједнице развоју града Чикага и том поводом уручила седамнаест захвалница српским организацијима, медијима и појединцима који су својим активностима допринели напретку српско-америчке заједнице у Чикагу.

Пријему је присуствовао конзул жеран Дејан Радуловић коме је директорка Pappas уручила честитку поводом Дана државности Републике Србије.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова