| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

  Радно време:
  Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00
  Радно време са странкама: 10:00 - 16:00 *                          

  * осим празницима  Празници

    Aдреса
    201 East Ohio Street, Suite 200
    CHICAGO, IL 60611
    USA

Телефон: + 1 (312) 670-6707

Пасоши локал - 101

Визе, овере и матичарски послови-локал 108

Држављанство и друго - локал 105

Directions/Map                  
Fax:     + 1 (312) 670-6787 Jurisdiction                                        
E-mail: info@scgchicago.org Honorary Consulates
web: http://www.chicago.mfa.gov.rs Адвокати

 

 

          

 

 


 
 
 
МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА У ЧИКАГУ

По тридесетдевети пут у Чикагу је одржана манифестација Дан мира установљена 1978. године. Са трга Daley Plaza упућена је порука мира. У манифестацији су учествовали представници града, државе Илиноис, конзуларни кор, представници етничких заједница, културних и образовних институција и други.

Приликом церемоније World Peace Flag ношене су заставе свих земаља света – чланица Уједињених нација. За сваку поједничану земљу упућена је молитва за мир. Заставу Републике Србије је носила Зора Гољић, ученица осмог разреда Академије “Свети Сава” у Чикагу.

У име Генералног конзулата Републике Србије у манифестацији је учествовао конзул жеран Дејан Радуловић.

Галерију фотографија можете погледати овде.  


ЗАХВАЛНИЦА “ПРЕЛА” ГЕНЕРАЛНОМ КОНЗУЛАТУ

Удружење крајишких Срба “Прело” је обележило петнаестогодишицу од оснивања пригодном прославом одржаном у Чикагу. 

У име “Крајишког прела” присутнима се обратио председник Душко Чучковић који је подсетио на активности Удружења у претходних петнаест година. Том приликом уручене су захвалнице поједницима и организацијама које су подржавале рад Удружења. Захвалница је уручена и Генералном конзулату на којој се захвалио вице конзул Милинко Шпица.

Удружење постоји од 2002.г. и окупља лица протерана током рата 90-тих са подручја Републике Хрватске. Активности удружења су усмеране на очување и неговање вере, језика, културе и обичаја српског народа. 


ШТАНД КОНЗУЛАТА НА “СРБИЈАДИ 2017”

Генерални конзулат је имао штанд на манифестацији “Србијада 2017” која је одржана од 1. до 3.септембра 2017. у Чикагу.

Посетиоци “Србијаде” су имали прилике да на штанду разговарају са представницима Генераног кнзулата и добију одговоре на питања из конзуларне нaдлежности. Најчешћа питања су се односила на пружање конзуларних услуга – издавање пасоша, пријем у држављанство, пријава рођења детета, пријава брака, царинске повластице и друго.

Такође, на штанду су посетиоци имали прилике до добију туристички промотивни материјал, брошуре о инвестирању у Србију и друго. Такође, сви заинтересовани су могли да се упишу за е-mail листу ГК.

“Србијада” је традицинална манифестација која се одржава од 1993.године и која окупља српску заједницу са целог северноамеричког континента. Реч је о турниру српских фудбалских клубова са територије САД и Канаде. На овогодишој “Србијади” је учествовало је преко 50 српских фудбалских клубова. Домаћин “Србијаде 2017” је био фудбалски клуб “Уједињени Срби” из Чикага. Манифестација је одржана на имању хуманитарне организације Српске братске помоћи у предграђу Чикага. Манифестацију је посетило преко десет хиљада гостију.

Галерију фотографија можете погледати овде.  


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова